Op Nedsoft.nl is het mogelijk om meteen op de website af te rekenen, dit kan op meerdere manieren. De verschillende manieren van online betalen worden hieronder uitgelegd, om u aan te tonen dat betalen op Nedsoft.nl volkomen veilig is.

Paypal
PayPal (een onderdeel van eBay Inc.) is een online betaalservice waarmee u op eBay en in andere online winkels kunt betalen. Maar u kan met PayPal ook online geld overmaken naar familie en vrienden, of ontvangen. PayPal heeft wereldwijd ruim 150 miljoen rekeningen. U kan betalen vanaf uw bank of giro, creditcard, of via het saldo van uw PayPal-rekening. Meer informatie over PayPal vindt u op PayPal.

Eenmalig koppelt u uw bank, giro of creditcard aan een PayPal-rekening. PayPal maakt het geld direct over op de rekening van de verkoper. Daarna wordt het bedrag automatisch van uw eigen rekening afgeschreven. Uw aankoop kan zo snel naar u verstuurd worden. U hoeft dus geen geld te storten op uw PayPal-rekening. Tegoeden op de PayPal-rekening zijn probleemloos terug te storten naar uw bank. Uw financiële gegevens worden nooit meegedeeld aan de verkoper. Koper en verkoper ontvangen direct na elke betaalopdracht van PayPal een bewijs van betaling in de inbox. Wanneer goederen niet geleverd worden, dan kan PayPal bemiddelen tussen de koper en de verkoper.

Het is gratis om een PayPal-rekening te openen. Met PayPal betaalt u gratis bij vele webwinkels in binnen- en buitenland. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden, zoals soms wel bij andere betaalmethoden het geval is.

iDEAL
Veilig en direct betalen op het Internet. iDEAL is een nieuwe digitale betaalstandaard. Alle grote Nederlandse banken doen eraan mee. Als consument betaal je online je internet aankopen in de vertrouwde internetbankieromgeving. iDEAL staat gelijk aan digitaal pinnen: de betaling is direct van je rekening afgeschreven op de rekening van de winkel. Levertijden zullen korter worden door deze directe betaalmethode. iDEAL is net zo veilig als internetbankieren. Kijk voor meer informatie op de website van iDEAL.

Creditcards
Veilig betalen met je creditcard wanneer:
• er https in de browser staat in plaats van http;
• er een hangslotje rechts onderin het scherm staat.

Met een creditcard kopen is een heel snelle methode om online te betalen. Als je met je creditcard wilt betalen is het belangrijk om te weten of de creditcardgegevens via een beveiligde verbinding verstuurd worden. Met de SSL-codering (Secure Socket Layer) of SET-codering (Secure Electronic Transactions) beveilig je de persoonlijke gegevens tegen misbruik van derden. Wanneer je deze optie tegenkomt op een website, dan weet je dat je van een beveiligde server gebruik maakt. Het SSL-systeem maakt gebruik van een 40-bit code en is een van de veiligste standaardcoderingen in Nederland. In sommige gevallen is het versturen van gegevens via SSL niet mogelijk: computer- en internetconfiguraties (bijv. Provider, Firewalls, etc.) kunnen de toegang tot de SSL-server blokkeren. Daarom is er ook de mogelijkheid om gegevens onbeveiligd te versturen. Dit raden wij echter af. Of het betalingverkeer beveiligd is met SSL zie je aan het hangslotje dat rechtsonder in de menubalk van de browser verschijnt en aan het adres bovenin.

Een beveiligde pagina heeft in plaats van “http” het adres “https” (de “s” staat voor “secure”). Daarnaast krijg je meestal een melding dat je gebruik maakt van SSL of SET of dat je doorverwezen wordt naar de beveiligde server. Betaal je met jouw creditcard op het Internet, dan zijn Nederlandse internetwinkels verplicht om te vragen naar de CVC-code. Dit is een extra veiligheidscontrole.

Naast de SSL-sitebeveiliging die de gegevens op het Internet beveiligen, biedt de creditcardmaatschappij ook beveiliging: de meeste creditcardmaatschappijen zoals Visa en Mastercard verzekeren (automatisch) al jouw aankopen en dat geldt ook voor aankopen op het Internet. En de maatschappij kan de transactie terugdraaien als er niet geleverd wordt.